19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse rybí polévka Marseille
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z Marseille a je oblíbená pro svou intenzivní chuť a bohaté aroma moře. Vyzkoušejte tento autentický recept a připravte si lahodnou bouillabaisse přímo v pohodlí vaší domácnosti. S touto lahůdkou se určitě stane vaše následující večeře nezapomenutelnou!

Suroviny

  • 600 g mixu různých ryb (např. mořský vlk, treska, mušle, krevety)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl, pepř, safrán, bobkový list
  • petržel a chléb na servírování

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená rajčata, papriku a nechte chvíli dusit.
  3. Zalijte vývarem a přidejte bílé víno, safrán, bobkový list, sůl a pepř. Vařte asi 15 minut.
  4. Přidejte na kousky nakrájené ryby a vařte dalších 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
  5. Na závěr přidejte nasekanou petržel a dochuťte podle potřeby.
  6. Polévku podávejte s křupavým chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *