19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou verzi receptu na ratatouille s italskými bylinkami! Tento tradiční francouzský pokrm zeleniny je obohacen o aromatické italské bylinky, které dodají jídlu jedinečnou chuť a vůni. Skvělá volba pro milovníky zdravé kuchyně plné chutí! Nenechte si tento lahodný pokrm ujít a připravte si ho ještě dnes.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného bazalky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené cukety, baklažány a papriky a necháme dusit asi 10 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
- Necháme restovat asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Hotové jídlo můžeme podávat například s plátkem čerstvého chleba nebo jako přílohu k masu.