19. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový guláš s brambory.
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s brambory je lahodná a sýtá chuťová kombinace, která rozzáří vaši jídelníček. Tento tradiční český recept je plný aromatických hub, dochucený svěžími bylinkami a jemnými kořeněnými brambory. Ideální pokrm pro chladné podzimní dny! Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si houbový guláš s brambory plný chuti a esencí!

Suroviny:

  • 500g čerstvých hub (šampióny, žampióny, lišky)
  • 2 cibule
  • 3 středně velké brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce koření na guláš
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel na ozdobu

Postup:

  1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a brambory na drobné kousky.
  2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli a brambory dozlatova.
  4. Přidáme houby a restujeme je spolu s cibulí a brambory asi 5 minut.
  5. Přidáme mouku a koření na guláš a restujeme další 2 minuty.
  6. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit asi 15 minut.
  7. Přilijeme smetanu, zamícháme a necháme provařit dalších 5 minut.
  8. Přidáme majoránku, sladkou papriku a kmín, osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Podáváme posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *