19. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je klasická rybí polévka pocházející z Francie, která je oblíbená pro svou bohatou chutí a jednoduchost přípravy. Tato lahodná rybí polévka je podávána s křupavými croûtons, které dodávají jemnou texturu a chuť. Vyzkoušejte tento recept na bouillabaisse a přenesete své chuťové buňky do francouzského přímořského města!
Suroviny
- 500 g směsného rybího masa (losos, mořské ryby, krevety)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 l vína
- 500 ml rybího vývaru
- 1 špetka safránu
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- čerstvý chléb na croûtons
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata a papriku.
- Přidáme rajčatovou pastu, mletou papriku a zalijeme vínem.
- Přidáme rybí maso a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut.
- Přidáme safrán, osolíme a opepříme dle chuti.
- Servírujeme s nasekanou petrželkou a croûtons. Dobrou chuť!