18. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Grilovaný kuřecí burger s čedarem
zdroj: Recepty 24/7

Grilovaný kuřecí burger s čedarem je skvělou volbou pro všechny milovníky grilování. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s křehkým cheddarem a osvěžujícími zeleninovými doplňky je naprosto nepřekonatelná. Dopřejte si tento lahodný burger plný chutí a vychutnejte si grilování jako nikdy předtím!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou bez kostí
  • Sůl a pepř
  • 4 plátky čedaru
  • 4 hamburgerové housky
  • Rajčatový salát
  • Šťáva z citronu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, medu a oleje.
  2. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou marinádou.
  3. Nechejte maso marinovat minimálně 30 minut nejlépe v lednici.
  4. Po marinování maso grilujeme na rozpáleném grilu, až je pečené a zlatavé.
  5. Během grilování přikládáme plátek čedaru na každé kuřecí prso a necháme ho rozpustit.
  6. Hamburgerové housky si můžeme ještě povadnout na grilu.
  7. Nakonec si můžeme burger poskládat podle své chuti s rajčatovým salátem a libovolnými omáčkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *