18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská těstovinová specialita s pestem je lahodný recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Těstoviny se smíchané s čerstvým pestem ze zelených bylin a parmazánu vytvoří jedinečnou kombinaci chutí, která potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento tradiční italský pokrm a dopřejte si chuťovou orgii plnou italských vlivů. S tímto receptem si připravíte dokonalou večeři v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 250g těstovin (např. spaghetti nebo penne)
- 1 hrnek bazalkového pesta
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 50g piniových oříšků
- sůl a pepř podle chuti
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
Postup
- Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Mezitím si připravte pesto.
- V mixéru smíchejte bazalkový pesto, olivový olej, oloupaný a nakrájený česnek, piniové oříšky, sůl a pepř.
- Přidejte strouhaný parmazán a znovu promíchejte.
- Hotové uvařené těstoviny sceďte a smíchejte je s připraveným pestem.
- Případně podle chuti přidejte ještě trochu parmazánu nebo čerstvě nasekanou bazalku k ozdobení.