18. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošský bramborový knedlík se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Krkonošský bramborový ⁣knedlík se zelím je ⁢tradiční české jídlo, které vám ⁢přinese chuť horského prostředí přímo do ​vaší kuchyně. ​Naučte se připravit ⁤tento lahodný pokrm‍ s naším ⁢receptem a užijte si⁢ jedinečnou kombinaci ⁢bramborových‍ knedlíků⁢ a‌ kyselého zelí. ⁣Vyzkoušejte ho ⁤ještě dnes a nechte se unést jeho chutí! ⁢

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 250g ‍hrubé ‌mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 400g kysaného⁤ zelí
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Brambory‍ oloupejte, nastrouhejte a nechte odstát asi 10 minut, poté je osušte ⁣utěrkou.
  2. Přidejte vejce, sůl a mouku a vytvořte hladké těsto. Z těsta ⁣vytvarujte váleček a z​ něj pak​ malé ‌knedlíky.
  3. V hrnci ​vroucí osolené ‌vody vařte knedlíky⁤ asi 10 minut, ⁤dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Na pánev dejte máslo a ⁣zelí, osolte, opepřete ⁣a promíchejte. Zelí ⁣dusíme asi 15 minut.
  5. Uvařené ‌knedlíky sceďte a podávejte​ s duseným zelím. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *