18. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Moqueca rybího kokosového pokrmu je klasický brazilský recept plný chuti a exotických ingrediencí. Ryba se dusí v kokosovém mléku, rajčatech a zelenině, vytvářejíc lahodně aromatickou omáčku. Podávejte s rýží a pokrm si užijte jako pravé tropické lahůdky. S naším receptem na moqueca rybího kokosového pokrmu si připravíte chuťovou explozi!
Suroviny
- 500g rybího masa (např. treska, losos)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 400ml kokosového mléka
- 2 rajčata
- 1 limetka
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koření piri piri
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Na pánvi rozpáľte olej a opražte na ňom na kocky nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
- Pridajte nakrájané papriky a restujte ich pár minút.
- Vložte rybí mäso nakrájané na kocky a osolte, okorente a podlejte kokosovým mliekom.
- Pridajte nakrájané rajčatá, koriandr, kurkumu a piri piri. Zakryte pokrievkou a nechajte variť 15 – 20 minút.
- Počas varenia občas premiešajte. Na záver dochuťte šťavou z limetky.
- Servírujte s ryžou, quinoa alebo čerstvým chlebom.