18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu z vepřového masa s těstovinami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ragu z vepřového masa s těstovinami. Tento recept vám zajistí dokonalou kombinaci bohaté omáčky a šťavnatého masa, které se skvěle hodí k těstovinám. Navštivte naše stránky a podívejte se na podrobný postup přípravy tohoto chutného jídla.

Suroviny

  • 500g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • těstoviny podle vlastní volby

Postup

  1. Na pánev rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a necháme ho dobře zabarvit.
  3. Přidáme rajčatový protlak, rajčata z plechovky, tymián, rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.
  4. Podusíme na mírném ohni asi hodinu a půl, občas promícháme.
  5. Vodu na vaření těstovin osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme těstoviny a vaříme je dle pokynů na obalu.
  6. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme s horkým ragu z vepřového masa.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *