18. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné indonéské kuře podávané s bohatou arašídovou omáčkou. Tento recept vás okouzlí exotickými chutěmi a jednoduchou přípravou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a přenesete se do atmosféry Indonésie přímo u vás doma.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule, nakrájená na tenké proužky
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 pórek, nakrájený na kolečka
- 150g arašídů
- 1 lžíce kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli s česnekem, dokud nezačnou být sklovité.
- Přidejte kari pastu a opékejte ji s cibulí a česnekem asi 2 minuty.
- Přidejte papriku a pórek a restujte dalších 5 minut.
- V pánvi si opečte arašídy a rozmačkejte je do hrubé pasty.
- Přidejte arašídovou pastu do pánve s zeleninou a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko, sójovou omáčku a osolte, opepřete a přidejte cukr.
- Na mírném ohni vařte asi 15 minut, dokud se omáčka nezhoustne.
- Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky, které přidejte do omáčky a provařte je asi 10 minut.
- Po dokončení podávejte s rýží nebo těstovinami.