18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se špenátem a ricottou.
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné rizoto se špenátem a ricottou díky našemu snadnému receptu. Křehká rýže se směsí špenátu a krémové ricotty vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 1 hrnek arborio rýže
  • 2 hrnky vývaru
  • 1 šalotka nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 200g čerstvého špenátu
  • 150g ricotty
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou šalotku a česnek dozlatova.
  2. Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud neprosklovatí.
  3. Postupně zalijeme vínem a vývarem a necháme vařit do změknutí rýže, občas promícháváme.
  4. Přidáme nasekaný špenát a vaříme, dokud se nezměkne.
  5. Přidáme ricottu, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Po chvilce pod pokličkou necháme odstát a pak podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *