18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmazánem, které vám bude chutnat na první sousto. Tento recept je nejen jednoduchý na přípravu, ale také skvěle vynikne díky kombinaci sytých chutí hříbků a lahodného parmazánu. Navštivte náš web a objevte recept krok za krokem!
Suroviny
- 250 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g rýže na rizoto
- 700 ml zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- 70 g másla
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a nechte je zesklovatět.
- Přidejte rýži a restujte ji dozlatova.
- Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte cca 20 minut, dokud rýže není měkká.
- Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmazán, promíchejte, ochutnejte solí a pepřem a podávejte.