18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a parmazánem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmazánem, které vám bude chutnat na první sousto. Tento recept je nejen jednoduchý na přípravu, ale také skvěle vynikne díky kombinaci sytých chutí hříbků a lahodného parmazánu. Navštivte náš web a objevte recept krok za krokem!

Suroviny

  • 250 g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže na rizoto
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • 70 g másla
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a nechte je zesklovatět.
  3. Přidejte rýži a restujte ji dozlatova.
  4. Postupně přilévejte vývar a za občasného míchání vařte cca 20 minut, dokud rýže není měkká.
  5. Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmazán, promíchejte, ochutnejte solí a pepřem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *