18. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbový smažený řízek.
zdroj: Recepty 24/7

Domácí houbový smažený řízek je skvělou vegetariánskou alternativou k tradičnímu masovému řízku. Křehký řízek plněný aromatickou směsí hub je po upečení připraven na talíři během chvíle. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem pro dokonalou chuťovou harmonii. Náš jednoduchý recept vám ukáže, jak snadno připravit tento lahodný pokrm doma. Nakupte čerstvé houby, rozvařte asi 15 minut a můžete se pustit do práce. Užijte si lahodný houbový smažený řízek se zeleninovým salátem!

Suroviny

  • 250g žampionů
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Ve dvou miskách si připravíme rozklepnutá vejce a strouhanku.
  3. Plátky žampionů osolíme a opepříme.
  4. Každý plátek žampionu obalíme nejprve ve vejci a poté ve strouhance.
  5. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme obalené žampiony.
  6. Smažíme dozlatova z obou stran.
  7. Hotové houbové smažené řízky podáváme třeba s bramborovým salátem nebo bramborovými hranolky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *