18. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný perník s kakaem a oříšky! Tento křehký a aromatický perník je skvělou volbou na klasické vánoční pečení nebo jako sladký dezert k čaji či kávě. S kakaem a oříšky bude tento perník neodolatelně lahodný a určitě si získá srdce každého milovníka sladkostí. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do pečení!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 100g másla
- 120g cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička perníkových koření
- 1 vejce
- 50g nasekaných oříšků (můžete použít vlašské, lískové nebo mandle)
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
Postup
- V míse smíchejte mouku s kakaem, perníkovými kořením, sodou a solí.
- V jiné míse utřete máslo s cukrem dohladka.
- Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
- Přidejte směs suchých ingrediencí a oříšky a vypracujte těsto.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice minimálně na 30 minut.
- Na pomoučeném vále rozválejte těsto na cca 0,5 cm a vykrajujte perníčky různými tvary.
- Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut, dokud nejsou perníčky zlatavé.
- Hotové perníčky nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!