18. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kachna s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se vychutnat⁤ lahodnou kachnu s bramborovým pyré ⁤ – tradiční ‍české jídlo, které rozzáří‌ váš ‌jídelníček. Náš recept doprovázejí snadno dostupné suroviny a jednoduchá​ příprava, takže ​si‍ můžete užít skvělou kuchyni i v pohodlí domova. Nechte‍ se ​unést ⁣chutěmi a vyzkoušejte tento lahodný pokrm ⁤ještě⁤ dnes!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 500g brambor
  • 100ml mléka
  • 50g másla
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Kachnu očistěte a zbavte přebytečného tuku. Nakrájejte na porce a osolte a opepřete z⁢ obou stran.
  2. Předehřejte troubu ‌na 180°C. Na ‍pánvi⁤ rozpalte trochu oleje a ​kachnu osmažte z obou stran dozlatova.
  3. Vložte kachnu do trouby a pečte‌ asi 1,5 hodiny, občas ⁢zalévejte ‍vlastní šťávou.
  4. Mezitím⁢ uvařte brambory, rozmixujte je s máslem a mlékem na jemné pyré. Ochutnejte solí a pepřem.
  5. Po upečení kachny podávejte se šťávou, která zůstala v pekáči, a bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *