18. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo plné chutí – cizrna se špenátem a rajčátky. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla. Vychutnejte si kombinaci jemné cizrny, křehkého špenátu a sladkých rajčátek, které vám dodají potřebné živiny a energii. Získejte recept na naší stránce hned teď a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 400g cizrny
- 200g špenátu
- 200g cherry rajčátek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, mletá paprika
Postup
- Cizrnu nechte přes noc namočenou v dostatečné vodě.
- Očištěte a nakrájejte špenát, cherry rajčátka a cibuli na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na něm cibuli a oloupaný, nakrájený česnek.
- Přidejte nakrájený špenát a rajčátka a krátce restujte.
- Přidejte namočenou cizrnu a vařte cca 20-30 minut, dokud není cizrna měkká.
- Přidejte sůl, pepř a mletou papriku podle chuti a podávejte.