18. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kurma se zeleninou a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou kuřecí kormu s čerstvou zeleninou a fazolemi. Tento tradiční indický pokrm je plný exotických koření a chutí, které jistě okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a spojte si chuť východní kuchyně přímo ve vaší kuchyni.

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • 400 g fazolí
  • 400 ml kokosové mléko
  • 200 g zeleniny (např. cuketa, paprika, mrkev)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájenou pálivou papričku.
  2. Přidáme kari koření a krátce prohřejeme.
  3. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme do měkkého stavu.
  4. Přidáme fazole a kokosové mléko a necháme provařit cca 10 minut.
  5. Přidáme sůl a pepř podle chuti a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *