18. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a růžovou vodou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na klasickou baklavu s pistáciemi a růžovou vodou. Křehké vrstvy mouky, másla a pistácií zalité sladkým sirupem s přídavkem růžové vody vám rozhodně zlepší náladu. Naučte se, jak připravit tento orientální dezert a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou chuťovou cestu.

Suroviny

  • 270 g pistácií, jemne nasekaných
  • 200 g masla, rozpusteného
  • 1 balení listového cesta
  • 120 g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce růžové vody

Postup

  1. Smíchejte ve velké misce nasekané pistácie, cukr, skořici a růžovou vodu.
  2. Rozložte polovinu listového cesta na dno vymazaného pekáčku a potřete rozpuštěným máslem. Přidejte vrstvu pistáciové směsi.
  3. Pokračujte v pokládání vrstev listového cesta a pistáciové směsi, dokud nedosáhnete požadované výšky.
  4. Na poslední vrstvu cesta přidejte zbylé máslo a zakrojte na diagonální tvary.
  5. Předehřejte troubu na 180°C a pečte baklavu asi 30 minut, nebo dokud nebude zlatavá a křupavá.
  6. Hotovou baklavu nechte vychladnout a podávejte zalitou medem nebo sirupem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *