18. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš originální recept na jablečný chutný naan plněný osvěžující okurkou. Tento exotický pokrm spojuje tradiční indickou chut‘ s čerstvým ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte ho a nechte se okouzlit jeho jedinečnou kombinací chutí!
Suroviny
- 1 velké jablečné jablko
- 1 středně velká okurka
- 250g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 150ml vody
Postup
- Nejprve připravte těsto tak, že smícháte mouku, sůl, cukr a olej ve velké míse.
- Postupně přilévejte vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné. Pak nechte odpočinout alespoň 30 minut.
- V mezičase oloupejte jablko a nakrájejte ho na jemné nudličky. Stejně tak nakrájejte i okurku.
- Rozdělte těsto na malé kousky a rozválejte je na placky. Na jednu polovinu placky dejte jablečné plátky a okurku, pak sklopte do tvaru poloměsíce a dobře stiskněte okraje.
- Na rozpálené pánvi nebo grilu opékejte placky na obou stranách, dokud nejsou zlatavé a chutné.
- Hotové jablečné naan plněné okurkou podávejte teplé se zakysanou smetanou nebo bylinkovým jogurtem.