18. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí hrudník se šalotkou je lahodné jídlo, které si zamilujete na první skus. Tento recept spojuje šťavnatý jehněčí hrudník s aromatickou šalotkou a dalšími lahodnými kořenícími bylinkami. Připravte si doma luxusní jídlo, které potěší vaše chuťové buňky a udělá radost celé vaší rodině. Sledujte návod a nechte se unést lahodnými vůněmi a chutěmi jehněčího masa!
Suroviny
- 500 g jehněčího hrudníku
- 10 šalotek
- lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme ingredience. Jehněčí hrudník očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájený jehněčí hrudník z obou stran dozlatova.
- Přidáme nakrájené šalotky a smažíme je spolu s masem, dokud nezezlátnou.
- Po dochucení solí a pepřem podáváme hned, ideálně s přílohou, jako je rýže nebo pečené brambory.