17. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s čerstvými bylinkami a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte chutný recept na ratatouille plný čerstvých bylinek a lahodného sýra. Tento tradiční francouzský pokrm je plný zeleniny a aromatických bylin, které spolu vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky zdravého a chutného jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 3 veľké baklažány
  • 3 väčšie cukiny
  • 4 papriky (červená, žltá, zelená, oranžová)
  • 4 paradajky
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, tymián, rozmarín)
  • Soľ, korenie
  • Olivový olej
  • 200g čerstvého syra (feta, mozzarella)

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme všetky zeleninové suroviny. Baklažány a cukiny narežeme na kolieska, papriky na hrubé kúsky a paradajky na štvorce.
  2. Na panvici si na rozohriatom olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme baklažány a opečieme ich z oboch strán.
  3. Potom pridáme cukiny a papriky a dusíme ich spolu so zeleninou asi 10 minút, pridáme nakrájané paradajky a zeleninu dusíme ešte 5 minút.
  4. Pridáme soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa chuti. Všetko dobre premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
  5. Servírujeme ratatouille na tanieri, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme ďalšími čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *