17. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte chutný recept na ratatouille plný čerstvých bylinek a lahodného sýra. Tento tradiční francouzský pokrm je plný zeleniny a aromatických bylin, které spolu vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky zdravého a chutného jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 3 veľké baklažány
- 3 väčšie cukiny
- 4 papriky (červená, žltá, zelená, oranžová)
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- Čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, tymián, rozmarín)
- Soľ, korenie
- Olivový olej
- 200g čerstvého syra (feta, mozzarella)
Postup
- Na začiatok si pripravíme všetky zeleninové suroviny. Baklažány a cukiny narežeme na kolieska, papriky na hrubé kúsky a paradajky na štvorce.
- Na panvici si na rozohriatom olivovom oleji opražíme nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme baklažány a opečieme ich z oboch strán.
- Potom pridáme cukiny a papriky a dusíme ich spolu so zeleninou asi 10 minút, pridáme nakrájané paradajky a zeleninu dusíme ešte 5 minút.
- Pridáme soľ, korenie a čerstvé bylinky podľa chuti. Všetko dobre premiešame a necháme ešte chvíľu povariť.
- Servírujeme ratatouille na tanieri, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme ďalšími čerstvými bylinkami.