17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara s pancettou a vajíčkem.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na Pasta Carbonara s pancettou a vajíčkem. Tento bohatý a chutný pokrm je rychlý a jednoduchý k přípravě a určitě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést směsicí lahodných chutí!

Suroviny

  • 250g pasta (např. špagety)
  • 100g pancetty
  • 2 vajíčka
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na drobné kousky nakrájenou pancettu.
  2. V hrnci uvaříme pastu podle návodu na obalu, necháme ji al dente.
  3. V míse rozšleháme vajíčka a smícháme je s nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem.
  4. Pastu scedíme a necháme ji v hrnci na teple.
  5. K pastě přidáme osmaženou pancettu a smícháme.
  6. Nakonec vmícháme směs s vajíčky a parmazánem, důkladně promícháme a necháme chvíli provařit, dokud se omáčka neztvrdne.
  7. Hotovou Carbonaru můžeme posypat dalším parmazánem a podávat ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *