17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na Pasta Carbonara s pancettou a vajíčkem. Tento bohatý a chutný pokrm je rychlý a jednoduchý k přípravě a určitě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést směsicí lahodných chutí!
Suroviny
- 250g pasta (např. špagety)
- 100g pancetty
- 2 vajíčka
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na drobné kousky nakrájenou pancettu.
- V hrnci uvaříme pastu podle návodu na obalu, necháme ji al dente.
- V míse rozšleháme vajíčka a smícháme je s nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem.
- Pastu scedíme a necháme ji v hrnci na teple.
- K pastě přidáme osmaženou pancettu a smícháme.
- Nakonec vmícháme směs s vajíčky a parmazánem, důkladně promícháme a necháme chvíli provařit, dokud se omáčka neztvrdne.
- Hotovou Carbonaru můžeme posypat dalším parmazánem a podávat ihned.