17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí polévka s fazolkami a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Telecí polévka s fazolkami a bramborem je lahodná a zdravá varianta tradičního ‌teplého pokrmu. Jedinečná chuť telecího masa se skvěle doplňuje s fazolkami⁤ a brambory, které ‌dodávají polévce bohatou‌ a sytou chuť. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou polévku a rozmazlete své chuťové buňky!‌

Suroviny

  • 500g‌ telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 200g fazolek
  • 1 ⁢lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1‌ lžička kmínu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Telecí maso ⁤nakrájejte na menší​ kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky, brambory oloupejte a nakrájejte⁤ na kostičky.
  3. Fazole opláchněte a sceďte.
  4. V hrnci⁣ rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli.⁣ Přidejte telecí maso a​ osmahněte ho ‍z každé strany.
  5. Přisypte mouku, promíchejte a⁢ zalijte vodou. Přidejte majoránku, kmín, sůl a pepř.
  6. Nechejte polévku vařit a ‍postupně přidejte mrkev, brambory a fazolky.
  7. Vše nechte vařit, dokud není maso měkké a zelenina měkká.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Po uvaření nechte polévku odstát a⁣ pak⁤ podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *