17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí polévka s fazolkami a bramborem je lahodná a zdravá varianta tradičního teplého pokrmu. Jedinečná chuť telecího masa se skvěle doplňuje s fazolkami a brambory, které dodávají polévce bohatou a sytou chuť. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto lahodnou polévku a rozmazlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g telecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 200g fazolek
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Fazole opláchněte a sceďte.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte telecí maso a osmahněte ho z každé strany.
- Přisypte mouku, promíchejte a zalijte vodou. Přidejte majoránku, kmín, sůl a pepř.
- Nechejte polévku vařit a postupně přidejte mrkev, brambory a fazolky.
- Vše nechte vařit, dokud není maso měkké a zelenina měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Po uvaření nechte polévku odstát a pak podávejte. Dobrou chuť!