17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng s kuřecím masem je tradiční indonéské jídlo, které si zamilujete! Tento recept kombinuje voňavou směs koření s grilovaným kuřecím masem a nasi goreng rýží. Skvělá volba pro exotický a chutný pokrm, který si můžete užít kdykoli. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést lahodnou kombinací chutí!
Suroviny
- 300 g rýže
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- hrst hrášku
- sůl, pepř
- svařená vejce na ozdobu
Postup
- Na začátku uvařte rýži podle návodu a nechte ji vychladnout.
- Na pánvi rozpálejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud není maso propečené.
- Přidejte do směsi sójovou omáčku, kari koření, nakrájenou červenou papriku, mrkev na nudličky a hrášek.
- Přidejte vychladlou rýži a vše promíchejte. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Vše restujte do doby, než jsou suroviny prohřáté a hotové k podávání.
- Servírujte svařená vajíčka na ozdobu.