17. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z lososa;text-pasivní
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný ceviche z lososa s osvěžujícími citrusovými tóny! Tento recept je skvělým způsobem, jak si pochutnat na lahodné kombinaci lososa, limetek, cibule, avokáda a koriandru. Nechte se unést exotickými chutěmi tohoto tradičního peruánského pokrmu a připravte si ho doma snadno a rychle. Tento pokrm je ideální pro letní dní a osvěží vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 400g čerstvého lososa
  • 1 červená cibule, nakrájená na jemné plátky
  • 1 čerstvá chilli paprička, jemně nasekaná
  • 2 limetky, šťáva
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Koriandr, nasekaný
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • Nachystaná tortillová lupínka nebo čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé kostky a vložte do misky
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, chilli papričku, šťávu z limetek, sůl a pepř
  3. Zamíchejte a nechte odpočívat v chladničce minimálně 30 minut, aby losos změkl a chutě se promísily
  4. Před podáváním přidejte nasekaný koriandr a nakrájené avokádo, promíchejte
  5. Ceviche podávejte s tortillovými lupínkami nebo ozdobte čerstvým koriandrem

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *