17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara – italská specialita
zdroj: Recepty 24/7

Pasta Carbonara je tradiční italské jídlo, které se skládá z těstovin, slaniny, sýra, vajíček a pepře. Tento lahodný recept je nejen rychlý a snadný k přípravě, ale také naprosto lahodný. Vyzkoušejte si připravit tuto italskou specialitu doma a okusíte autentickou chuť italské kuchyně.

Suroviny

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty
  • 3 vejce
  • 100 g parmazánu
  • 4 stroužky česneku
  • soľ a čierny korenie podľa chuti

Postup

  1. Na sporáku uvaríme špagety podľa pokynov na obale.
  2. V panvici opečieme nakrájanú pancettu a česnek, kým nebude pancetta krásne kyslavo-zlatá.
  3. V miske zmiešame vajcia, nasekaný parmazán, soľ a korenie.
  4. Do uvarených špagiet pridáme opečenú pancettu a zamiešame. Potom primiešame vajcia s parmazánom, rýchlo zamiešame a necháme chvíľu odpočívať, aby sa omáčka zhustila.
  5. Potravíme ďalším korenením podľa chuti a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *