17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pasta Carbonara je tradiční italské jídlo, které se skládá z těstovin, slaniny, sýra, vajíček a pepře. Tento lahodný recept je nejen rychlý a snadný k přípravě, ale také naprosto lahodný. Vyzkoušejte si připravit tuto italskou specialitu doma a okusíte autentickou chuť italské kuchyně.
Suroviny
- 400 g špaget
- 200 g pancetty
- 3 vejce
- 100 g parmazánu
- 4 stroužky česneku
- soľ a čierny korenie podľa chuti
Postup
- Na sporáku uvaríme špagety podľa pokynov na obale.
- V panvici opečieme nakrájanú pancettu a česnek, kým nebude pancetta krásne kyslavo-zlatá.
- V miske zmiešame vajcia, nasekaný parmazán, soľ a korenie.
- Do uvarených špagiet pridáme opečenú pancettu a zamiešame. Potom primiešame vajcia s parmazánom, rýchlo zamiešame a necháme chvíľu odpočívať, aby sa omáčka zhustila.
- Potravíme ďalším korenením podľa chuti a môžeme podávať. Dobrú chuť!