17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zážitkový recept na pečený špiglbík s kmínem, který rozehřeje vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci masa s aromatickým kmínem a budete nadšení! Jemně kořeněná a pečená do dokonalé křupavosti, tato pochoutka se stane hitem každého rodinného stolu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro své blízké.
Suroviny
- 1 kg špiglbíku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Špiglbík zbavit kůže a nakrájet na menší kousky.
- Předehřát troubu na 180°C.
- Vložit nakrájený špiglbík do pekáče a zalít olejem.
- Přidat kmín, sůl a pepř a důkladně promíchat, aby byly všechny kousky špiglbíku dochuceny.
- Péct v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud není špiglbík krásně zlatě hnědý.
- Po upečení můžete posypat posekanou petrželkou nebo citronovou šťávou pro osvěžující chuť.