17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura mořský plod s dango.
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se lahodně japonské chutě s receptem na tempuru mořských plodů s dango. Kombinace křupavého těsta a čerstvého mořského plodu je naprosto neodolatelná. S naším receptem se vám bude vždy dařit! Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 200g mořských plodů (krevety, chobotnice, chobotnice)
  • 100g hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 200ml studené vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • olej na smažení
  • 100g rýžové mouky
  • 150ml vody
  • 100g cukru
  • 50g strouhané kokosové mouky

Postup

  1. Smíchejte hladkou mouku, vajíčko, studenou vodu a sójovou omáčku a rozmíchejte na hladké těsto.
  2. Potřete mořské plody těstem a osmahněte je ve vroucím oleji dozlatova.
  3. Na smažené mořské plody nasypte sladkou omáčku ze směsi rýžové mouky, vody a cukru, vařte a míchejte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
  4. Za občasného míchání vařte omáčku asi 5 minut, dokud nebude hustá a lesklá.
  5. Nakonec podávejte tempuru mořskými plody polepené strouhanou kokosovou moukou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *