17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se lahodně japonské chutě s receptem na tempuru mořských plodů s dango. Kombinace křupavého těsta a čerstvého mořského plodu je naprosto neodolatelná. S naším receptem se vám bude vždy dařit! Zkuste ho hned!
Suroviny
- 200g mořských plodů (krevety, chobotnice, chobotnice)
- 100g hladké mouky
- 1 vajíčko
- 200ml studené vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej na smažení
- 100g rýžové mouky
- 150ml vody
- 100g cukru
- 50g strouhané kokosové mouky
Postup
- Smíchejte hladkou mouku, vajíčko, studenou vodu a sójovou omáčku a rozmíchejte na hladké těsto.
- Potřete mořské plody těstem a osmahněte je ve vroucím oleji dozlatova.
- Na smažené mořské plody nasypte sladkou omáčku ze směsi rýžové mouky, vody a cukru, vařte a míchejte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat.
- Za občasného míchání vařte omáčku asi 5 minut, dokud nebude hustá a lesklá.
- Nakonec podávejte tempuru mořskými plody polepené strouhanou kokosovou moukou.