17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské bruschetty s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Italské bruschetty s rajčaty a bazalkou jsou klasickým pokrmem plným chutí a vůní Středomoří. Tento recept je snadný a rychlý, ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři. Užijte si čerstvé kousky pečiva s plátky sladkých rajčat, voňavou bazalkou a olivovým olejem. Skvělá chuťová kombinace, která vám zaručeně získá srdce vašich hostů!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba (např. ciabatta)
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá bazalka

Postup

  1. Na rozpálenou pánvi si opečeme plátky chleba z obou stran dokud nebudou zlatavé.
  2. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a smícháme je s nastrouhanými stroužky česneku, olivovým olejem, solí a pepřem.
  3. Na opečené plátky chleba rozetřeme rajčatovou směs.
  4. Posypeme nasekanou čerstvou bazalkou a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *