17. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italský recept na klasickou pizzu s rajčlovou omáčkou, která oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tuto lahodnou a snadno připravitelnou pizzu a užijte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 400g pizzy těsta
- 200g srajčla
- 150g cherry rajčat
- 100g mozzarelly
- Olivový olej
- Sušené bylinky (např. bazalka, oregano)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 220°C.
- Na plech rozválíme pizzové těsto a potřeme ho olivovým olejem.
- Nakrájíme srajčlo na tenké plátky a cherry rajčata na poloviny. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
- Na těsto dáme vrstvu srajčla, mozzarelly a cherry rajčat. Posypeme sušenými bylinkami, solí a pepřem.
- Pizzu pečeme v troubě asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Po upečení můžeme pizzu ještě zdobit čerstvými bylinkami nebo olivovým olejem.