17. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bazalkou a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou rajčatovou polévku s bazalkou a olivami, která je plná bohatých chutí a osvěžujícího aroma. Tato jednoduchá, ale chutná polévka je skvělou volbou pro letní oběd nebo večeři. S osvěžujícím mixem sladkých rajčat, aromatické bazalky a slaných oliv, tato polévka je zaručeně hitem na vašem jídelníčku. Sledujte náš recept a připravte si skvělou rajčatovou polévku s bazalkou a olivami již dnes!

Suroviny:

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • čerstvá bazalka
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • černé olivy

Postup:

  1. Rajčata povaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém oleji.
  3. Přidáme rajčata, zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme asi 20 minut.
  4. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  5. Přidáme cukr a osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Před podáváním přidáme jemně nasekanou bazalku a nastrouhaný parmezán.
  7. Podáváme s černými olivami a svěžím chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *