17. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou verzi kuřecího kaldounu s zeleninou, která vás zahřeje v chladných dnech. Tento jednoduchý recept plný aromatických bylinek a čerstvé zeleniny zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento tradiční pokrm a dopřejte si zdravou a chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.
Suroviny:
- 500g kuřecího masa
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100g hrášku
- 3 brambory
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
Postup:
- Naolejujeme hrnec a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a chvíli osmažíme.
- Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, brambory a hrášek.
- Zalijeme vodou, přidáme kmín, majoránku, sůl a pepř.
- Necháme vařit asi 30 minut, dokud zelenina není měkká.
- Hotový kaldoun můžeme podávat s chlebem nebo vařeným bramborem.