17. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Svíčková na šťovice a halušky.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou kombinaci svíčkové na ⁤šťovici ⁤a domácích halušek. Tento tradiční ⁢český recept nadchne vaše chuťové buňky a přinese do vaší kuchyně autentickou​ domácí atmosféru. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si svíčkovou ⁣na šťovici s haluškami jako opravdový šéfkuchař.

Suroviny

  • 600 g hovězí⁣ svíčkové
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany ke⁢ šlehání
  • 1 lžíce hladké⁣ mouky
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • lžička mletého kmínu
  • lžička mleté papriky
  • lžička cukru
  • 1 ⁢citron
  • sůl, pepř
  • 300 g mouky
  • 2 vejce
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Svíčkovou očistíme, pokrájíme na menší kousky a osolíme.
  2. V rendlíku rozpálíme máslo, přidáme orestovanou cibuli a‍ zeleninu nakrájenou na menší kousky. Restujeme, dokud zelenina ‌nezezlátne.
  3. Přidáme hovězí⁣ maso a zprudka opečeme ze všech stran.
  4. Přisypeme hladkou mouku ‍a za stálého míchání podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme kmín, ‌papriku, hořčici a cukr.
  5. Přivedeme k​ varu, zakryté dusíme, dokud maso nezměkne, přibližně ‍1 a ‍půl hodiny.
  6. Poté maso vyjmeme a ⁢omáčku rozmixujeme. Přilijeme smetanu a dochutíme citronovou‌ šťávou, solí a pepřem.
  7. Na přípravu halušek smícháme mouku, vejce⁣ a ⁣sůl, postupně přiléváme vodu a hněteme těsto. Těsto ⁢necháme odpočinout a poté na pomoučeném válu rozválíme a pokrájíme ‍na nudle.
  8. Halušky vaříme ve vroucí osolené ‌vodě do‌ měkka, scedíme a podáváme s omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *