16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s crostini chlebem je lahodná francouzská rybí polévka podávaná s křupavými kousky čerstvého chleba. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční mořskou lahůdku přímo z Provence. Vyzkoušejte ho doma a dopřejte si lahodnou chuť moře!
Suroviny
- 500g různých ryb (např. mořský vlk, krevety, losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- špetka safránu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400ml rybího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme je změknout.
- Přidáme nakrájené ryby a necháme je chvíli restovat.
- Osolíme, opepříme a přidáme tymián, rozmarýn a safrán.
- Zalijeme rybím vývarem a vaříme asi 20 minut.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou s crostini chlebem.