16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s crostini chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s crostini chlebem je lahodná francouzská rybí polévka podávaná s křupavými kousky čerstvého chleba. Tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat tradiční mořskou lahůdku přímo z Provence. Vyzkoušejte ho doma a dopřejte si lahodnou chuť moře!

Suroviny

  • 500g různých ryb (např. mořský vlk, krevety, losos)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • špetka safránu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400ml rybího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájená rajčata a necháme je změknout.
  3. Přidáme nakrájené ryby a necháme je chvíli restovat.
  4. Osolíme, opepříme a přidáme tymián, rozmarýn a safrán.
  5. Zalijeme rybím vývarem a vaříme asi 20 minut.
  6. Podáváme posypané nasekanou petrželkou s crostini chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *