16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s ořechy a skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si tradiční orientální dezert s křehkými vrstvami těsta, plněné ořechy a skořicí – recept na lahodnou baklavu je tu! Podívejte se, jak snadno si připravit lahodnou sladkost plnou exotických chutí.

Suroviny

  • 450 g lístkového těsta
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce skořice
  • 200 g másla

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Vymažeme pekáč máslem a položíme první vrstvu lístkového těsta.
  3. Smícháme moučkový cukr, mleté vlašské ořechy a skořici. Tuto směs rozprostřeme na první vrstvu těsta.
  4. Poté pokračujeme dalšími vrstvami těsta a oříškové směsi, dokud není směs spotřebována.
  5. Nakonec rozpustíme máslo a nalijeme ho na vrchní vrstvu.
  6. Před pečením nakrájíme baklavu na čtverce nebo romby.
  7. Poté pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud není těsto zlatavé.
  8. Než se baklava zcela vychladí, zalijeme ji sirupem z vody, cukru a medu.
  9. Podáváme a můžeme ozdobit vlašskými ořechy nebo skořicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *