16. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vajíčkem a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a sýtou‌ kulajdu s‍ vajíčkem a hráškem do⁤ domácího menu! Tento tradiční český recept ⁣potěší‍ každého milovníka tradiční české ⁣kuchyně. S námi ‍připravíte⁤ chutnou​ a ‌lahodnou polévku plnou ‍domácích⁤ surovin.⁢ Zářivě ⁣zelená ‌barva hrášku dodává polévce krásnou barvu‍ a osvěžující chuť. Podávejte ⁢s křupavým⁤ chlebem nebo⁣ bramborovým knedlíkem‍ a⁣ uvidíte, jak bude tento​ pokrm oblíbený⁢ u celé rodiny. Tak si vychutnejte⁤ tradiční ​chuť ​pravé české‍ kuchyně!

Suroviny

  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce‌ hladké mouky
  • 1‍ litr⁢ kuřecího vývaru
  • 200 ml‌ smetany⁤ ke šlehání
  • 200 g uzeného masa (šunky nebo ⁣slaniny)
  • 4 ⁤vejce
  • 200⁣ g hrášku
  • petrželka na ‍ozdobení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory⁣ oloupejte a nakrájejte na kostičky, cibuli nakrájejte na ‌drobno.
  2. Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte ​na ⁢něm ‍cibuli, přidejte brambory a nechte chvíli dusit.
  3. Přisypte ‍hladkou​ mouku a‌ promíchejte. ‍Postupně zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit, ⁤dokud brambory ‍nezměknou.
  4. Přidejte ​smetanu⁢ ke šlehání a nastrouhané​ uzené maso. ⁣Osolte a opepřete podle chuti.
  5. V ‍hrnci uvařte‍ vejce⁤ natvrdo a oloupejte je a ‍nakrájejte ‌je na čtvrtiny.
  6. Přidejte⁤ hrášek⁣ do polévky​ a ⁤vařte,​ dokud​ není ‍hrášek ‌měkký.
  7. Servírujte⁢ polévku ‌posypanou nakrájenými vejci a petrželkou.⁣ Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *