16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Kuřecí kořeněné Ratatouille gratin, které spojuje klasickou francouzskou zeleninovou směs s kuřecím masem a sýrovou krustou. Tento recept je ideální volbou pro milovníky kombinace chuti a zajímavých textur. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném aromatických koření a čerstvých surovin.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- 100g strouhaného sýra
Postup:
- Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájené cukety, baklažány, papriky a rajčata.
- Přidejte rozmarýn, tymián, sůl a pepř a poduste 10 minut.
- Maso opepřete a osolte a upražte na pánvi do zlatova.
- Do zapékací mísy poskládejte vrstvu zeleniny, na to pokrájené kuřecí maso a znovu zeleninu.
- Přidejte na vrch strouhaný sýr.
- Pečte v troubě 30 minut na 180°C, dokud sýr nezezlátne.