16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s vlašskými ořechy.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční baklavu s vlašskými ořechy a okouzlete své chuťové buňky! Křehké vrstvy těsta zalité sladkým sirupem a plněné nasekanými vlašskými ořechy vám rozhodně zaručí nezapomenutelný zážitek. Ideální dezert pro každou příležitost!

Suroviny

  • 270 g lístkového těsta
  • 200 g vlašských ořechů
  • 150 g másla
  • 150 g cukru
  • 150 ml vody
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. Nejprve rozpusťte máslo na pánvi.
  2. Nasekejte vlašské ořechy na menší kousky.
  3. Poté ořechy smíchejte s cukrem a skořicí.
  4. Vymažte plech máslem.
  5. Postupně kladěte lístkové těsto na plech a mezi ně vždy rozprostřete vrstvu ořechů.
  6. Opakujte vrstvení těsta a ořechů, dokud nebudou spotřeboány všechny suroviny. Na vrchol dejte poslední vrstvu těsta.
  7. Poté potřejte baklavu zbývajícím máslem.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 30-40 minut, dokud nebude těsto zlatavé.
  9. Hotovou baklavu nechte vychladnout a poté podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *