16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricassée s máslovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným receptem na kuřecí fricassée s máslovou omáčkou. Tento tradiční francouzský pokrm vám zaručeně zpříjemní vaše chuťové buňky a stane se oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme dozlatova.
  3. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
  4. Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Necháme provařit dohromady asi 5 minut.
  6. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *