16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zapečená ryba s citrony je lahodné a jednoduché jídlo, které si zamilují všichni milovníci mořských pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit chutnou rybu zapečenou s čerstvými plátky citronu a dochucenou dalšími aromatickými bylinkami. Vyzkoušejte tento skvělý recept a užijte si skvělou chuť ryby s osvěžujícími citrusovými tóny!
Suroviny
- 4 filety ryby (např. treska, losos)
- 4 citrony
- 4 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Čerstvá petrželka
Postup
- Filety ryby omyjeme a osušíme.
- Citrony omyjeme, nakrájíme na plátky a odstraníme semena.
- Na plech dáme alobal a položíme na něj filety ryby.
- Filety ryby osolíme, opepříme a pokápneme olivovým olejem.
- Na filety ryby položíme plátky citronů a nakrájený česnek.
- Potravu zabalíme do alobalu a dejeme péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu 20-25 minut, dokud ryba není perfektně upečená.
- Hotovou rybu ozdobíme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.