16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou domácí kuřecí paštiku s jemnou cibulkou a ostrým křenem. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a bude skvělou volbou na svačinu či jako součást párty. Užijte si chutnou kombinaci křupavého pečiva a krémové paštiky plné chuti.
Suroviny
- 300 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička křenu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Poté nechte maso vychladnout a rozmixujte ho spolu s majonézou, hořčicí a křenem.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pokud je paštika příliš tuhá, můžete přidat trochu vody nebo zakysané smetany.
- Servírujte s chlebem nebo pečivem a ozdobte petrželkou.