16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Nasi Goreng je tradiční indonéské jídlo, které spojuje lahodnou smaženou rýži s kousky masa. Tento recept je plný exotických chutí a vůní, díky použití koření, zeleniny a omáček. Připravte si domácí Nasi Goreng a nechte se unést do světa orientální kuchyně. Není nic lepšího než si dopřát tuto lahodnou pochoutku!
Suroviny
- 300g vařené rýže
- 200g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, na tenké proužky
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a osmažíme cibuli a česnek, dokud nebudou sklovitělé.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme ho, dokud nebude zlatavé.
- Přidáme zeleninu (mrkev, papriku) a restujeme do změknutí.
- V menší misce rozklepneme vejce a lehce osolíme a opepříme.
- Přidáme uvařenou rýži do pánve se smaženým masem a zeleninou a promícháme.
- Přilijeme sójovou omáčku a kečup a znovu promícháme.
- Přilijeme rozšlehané vejce a smažíme, dokud vše není dobře promísené a vařené.
- Pokud je potřeba dochutíme solí a pepřem.
- Můžeme podávat s nakrájenou cibulí, chilli papričkou a limetkou na ozdobení.