16. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Italská rajčatová bruschetta je klasický a chutný recept, který bude skvělým předkrmem nebo lehkým jídlem. Jednoduché a přesto lahodné spojení čerstvých rajčat, olivového oleje, česneku a bazalky na křupavém plátku domácího chleba. Neodolatelná kombinace italských chutí, která okouzlí každého gurmána. S naším receptem na Italskou rajčatovou bruschetu si připravíte rychlé a lahodné jídlo, které rozhodně stojí za vyzkoušení. Buon appetito!
Suroviny
- 6 krajíčků italského chleba (ciabatta)
- 4 středně velká rajčata
- 1/4 cibule
- 2 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sušený bazalkový a oreganový koření
- Sůl a pepř
Postup
- Na rozehřáté pánev si opečeme krajíčky chleba z obou stran, dokud nebudou lehce zlatavé.
- Rajčata zbavíme slupky (namočíme je na chvíli do horké vody), nakrájíme na drobné kousky a smícháme s nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidáme olivový olej, sušená koření, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
- Nakonec směs rajčat rozprostřeme na opečené chleby a můžeme podávat.