16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéská kuřecí kari omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Indonéská kuřecí kari omáčka je lahodná a exotická chuťová bomba, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje kuřecí maso s kořeněnou omáčkou plnou exotických indonéských koření a bylinek. Připravte si tento jednoduchý recept a nechte se unést do světa indonéských lahůdek!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koriandru
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme kari pastu, kurkumu a koriandr a promícháme.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Přidáme nakrájenou papriku a dochutíme solí a pepřem.
  6. Povaříme ještě 5 minut a hotovou omáčku podáváme s rýží nebo plackami. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *