16. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéská kuřecí kari omáčka je lahodná a exotická chuťová bomba, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje kuřecí maso s kořeněnou omáčkou plnou exotických indonéských koření a bylinek. Připravte si tento jednoduchý recept a nechte se unést do světa indonéských lahůdek!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kari pastu, kurkumu a koriandr a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme nakrájenou papriku a dochutíme solí a pepřem.
- Povaříme ještě 5 minut a hotovou omáčku podáváme s rýží nebo plackami. Dobrou chuť!