16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vydatná pochoutka pro milovníky kuřecího masa a hub! Recept na lahodné kuřecí fricasée s houbami je jednoduchý a rychlý na přípravu. Skvělá kombinace křupavého masa a šťavnatých hub v krémové omáčce zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 250g hub (šampiňony nebo žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250ml kuřecího vývaru
- 100ml smetany ke vaření
- lžíce oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme z obou stran dozlatova.
- Přisypeme hladkou mouku a promícháme.
- Zalijeme kuřecím vývarem a vaříme asi 15 minut.
- Poté přidáme na plátky nakrájené houby a necháme provařit dalších 10 minut.
- Přilijeme smetanu ke vaření a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Povaříme ještě pár minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Smažený bramborový knedlík nebo vařená rýže jsou skvělým přílohami k tomuto jídlu.