16. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Baklava s pistáciemi a vlašskými ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš lahodný recept na tradiční baklavu s chutnými pistáciemi a vlašskými ořechy. Tato sladká pochoutka je perfektní na oslavu nebo jako dezert k čaji. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a překvapte své blízké tímto lahodným a křehkým dezertem.

Suroviny

  • 450g listového těsta
  • 200g nasekaných pistácií
  • 150g nasekaných vlašských ořechů
  • 200g másla
  • 200g cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky hřebíčku
  • 1 lžíce medu

Postup

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180°C.
  2. Roztavíme máslo a smícháme ho s nasekanými pistáciemi, vlašskými ořechy, cukrem, skořicí a hřebíčkem.
  3. Vymažeme formu máslem a vložíme do ní první vrstvu listového těsta.
  4. Poté přidáme na těsto část směsi s ořechy a pistáciemi.
  5. Pokračujeme vkládáním vrstev těsta a ořechové směsi, dokud nedokončíme všechny suroviny.
  6. Na závěr řádně nakrájíme celou baklavu na čtverce a pečeme v troubě asi 30 minut, dokud není zlatavá.
  7. Po vyndání z trouby zalijeme medem a necháme vychladnout.
  8. Hotovou baklavu můžeme ozdobit pistáciemi nebo vlašskými ořechy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *