16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodnou lasagni bolognese? Naše kuchařka vám přináší jednoduchý a chutný recept, který vás okouzlí! S křupavou vrstvou těstovin, bohatou omáčkou bolognese a vrstvami sýra bude tato italská specialita hitem každého rodinného stolu. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si lahodnou lasagni bolognese ve své vlastní kuchyni! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uvidíte, že vaši milovaní budou žadonit po další porci!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800g rajčat bez kůže a jadérek
- 200ml rajčatového protlaku
- 200ml vody
- sůl, pepř, oregano, bazalka
- 250g těstovinových plátků na lasagne
- 200g mouky
- 200g másla
- 1l mléka
- 200g strouhaného sýra (např. parmazán)
Postup
- Nastrouhejte cibuli a prolisujte česnek.
- Na pánvi osmahněte mleté maso společně s cibulí a česnekem. Přidejte sůl, pepř, oregano a bazalku.
- Přidejte rajčata, rajčatový protlak a vodu. Nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni.
- Mezitím si připravte bílou omáčku. Na másle zpěňte mouku a zalijte mlékem. Za občasného míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Do zapékací mísy na základ nasypte trochu bolognese omáčky, přidejte plátky lasagne, potřete bílou omáčkou a posypete sýrem. Opakujte, dokud nebudou všechny suroviny spotřebovány.
- Poslední vrstvu posypte hojně sýrem a dejte zapéct. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů, dokud nebude sýr zlatavý.
- Po vychladnutí je lasagne připravena k podávání.