Vyzkoušejte italskou lahůdku – recept na Cacio e Pepe pasta carbonara. Tato jednoduchá, ale bohatá a krémová těstovinová směs spojuje nutnost pouze několika ingrediencí – sýr pecorino, pepř a vajíčka. Skvělá volba pro rychlý a chutný večeři.

Suroviny

  • 250g sušených těstovin
  • 100g parmezánu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 vejce
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Nastrouhejte parmezán na jemných struhadlech.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  3. Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte čerstvě namletý pepř dle chuti.
  4. Ve velké míse smíchejte vejce se strouhaným parmezánem a dobře promíchejte.
  5. Hotové těstoviny sceďte a přidejte je do pánve s pepřem. Zamíchejte a nechte chvíli restovat.
  6. Nakonec přidejte směs s vejci a parmezánem a rychle promíchejte, aby se vytvořila krémovitá omáčka.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z vaření těstovin. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Poté můžeme pokrm posypat ještě strouhaným parmezánem a podávat teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *