15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Murgh korma s rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete. Kombinace kuřecího masa vařeného v kukuřičném krému s aromatickými indickými kořenícími vytvoří bohatou chuťovou explozi. Podávejte s čerstvě uvařenou rýží pro dokonalou lahůdku. S tímto receptem se budete cítit jako skutečný mistr kuchař!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nasekané na drobno
- 4 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 lžíce oleje
- 150g mandlí
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 400ml smetany ke šlehání
- vařená rýže na podávání
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova ze všech stran.
- Přidejte ke kuřecímu masu mleté skořici, koriandr, kurkumu, papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
- Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte mandle a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
- Suroviny dobře promíchejte a podávejte s vařenou rýží.