15. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Murgh korma s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Murgh korma s rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete. Kombinace kuřecího masa vařeného v kukuřičném krému s aromatickými indickými kořenícími vytvoří bohatou chuťovou explozi. Podávejte s čerstvě uvařenou rýží pro dokonalou lahůdku. S tímto receptem se budete cítit jako skutečný mistr kuchař!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 2 cibule nasekané na drobno
  • 4 stroužky česneku jemně nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 150g mandlí
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400ml smetany ke šlehání
  • vařená rýže na podávání

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova ze všech stran.
  3. Přidejte ke kuřecímu masu mleté skořici, koriandr, kurkumu, papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
  4. Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte mandle a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
  5. Suroviny dobře promíchejte a podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *