15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí tajine s meruňkami a olivami. Tato tradiční marocká pokrm spojuje sladkou chuť meruněk s pikantními olivami a dochucujícími bylinkami. Perfektní volba pro rodinný oběd či večeři plnou exotických chutí. Snažte se tento jedinečný tajine a překvapte své blízké neotřelým gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kosti)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1 plechovka oliv (bez jádra)
- 200g sušených meruněk
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř
- svazek čerstvé petrželky
Postup
- Na oleji zpřejeme nakrájenou cibuli a česnek, restujeme dozlatova.
- Přidáme koření a krájené kuřecí maso. Opekáme ze všech stran dozlatova.
- Přidáme olivy, sušené meruňky a zalijeme kuřecím vývarem.
- Vše zalijeme a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu na mírném ohýnku.
- Před podáváním dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.