15. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí tajine s meruňkami a olivami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí tajine s meruňkami a olivami. Tato tradiční marocká pokrm spojuje sladkou chuť meruněk s pikantními olivami a dochucujícími bylinkami. Perfektní volba pro rodinný oběd či večeři plnou exotických chutí. Snažte se tento jedinečný tajine a překvapte své blízké neotřelým gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (na kosti)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 plechovka oliv (bez jádra)
  • 200g sušených meruněk
  • 500ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř
  • svazek čerstvé petrželky

Postup

  1. Na oleji zpřejeme nakrájenou cibuli a česnek, restujeme dozlatova.
  2. Přidáme koření a krájené kuřecí maso. Opekáme ze všech stran dozlatova.
  3. Přidáme olivy, sušené meruňky a zalijeme kuřecím vývarem.
  4. Vše zalijeme a dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu na mírném ohýnku.
  5. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *